SCHILDERWERKEN

Schilderen is meer dan alleen een likje verf aanbrengen.

Schilderen is meer dan alleen een likje verf aanbrengen.

Elke verf heeft zijn specifieke eigenschappen en zijn eigen toepassingsgebied. Een buitenverf moet vooral bestand zijn tegen allerhande weersomstandigheden terwijl bij binnenverf de krasvastheid en onderhoudbaarheid veel belangrijker is .

De combinatie van enerzijds het juiste verfsysteem en anderzijds esthetisch doordachte kleurkeuze zorgen voor een aangename leefomgeving. Een goed verfsysteem begint met een correcte voorbereiding, de gepaste grondlaag en daarna de afwerklaag. Kennis, inzicht en techniek vullen elkaar daarbij aan. Bij Asive kan u rekenen op een knap resultaat.

Ook voor spuitwerk kan U bij ons terecht. Het grote voordeel van spuitwerk is de gladde afwerking met een constante dikte van de aangebrachte verflaag.

Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat de verf alleen daar wordt aangebracht waar dat behoort en wordt alles wat niet bedekt mag worden met een verflaag vooraf zorgvuldig afgeplakt. U bepaalt de kleur, wij zorgen voor een perfecte uitvoering van het spuitwerk. Deze techniek is geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen.

Buiten

  •  Het reinigen van gevels en schilderen ervan met een aangepast verfsysteem op alle ondergronden
  •  Gevels en alle hout-en ijzerwerk, ferro en non ferro metalen
  •  Herschilderen van alle verkleurde kunststoffen (PVC, plastiek…)
  •  Schilderen van belijning in wegenverf (binnen bv lijnen in magazijn en
  •  buiten voor bv parkeerplaatsen

HOUTWERK

Houtwerk buiten (deuren, deuromlijstingen, ramen, …) afwerken kan op verschillende wijze. Schrijnwerk in hout kan transparant afgewerkt worden met beits, olie of was zodat de houtstructuur zichtbaar blijft. In vergelijking met verf biedt dit dan weer minder bescherming tegen zonnestralen en moet het vaker onderhouden worden. Het dekkend schilderen van hout biedt de beste bescherming en vraagt het minste onderhoud . Dekkend lakwerk verbergt de houtstructuur en kan uiteraad in een kleur naar keuze.

PVC of aluminiumschrijnwerk kan herlakt worden op voorwaarde dat eerst de juiste hechtprimer wordt gebruikt dat dan weer afhankelijk is van het type en de toestand van het schrijnwerk.
Kortom welke afwerking je kiest, hangt in de eerste plaats af van het gewenste uitzicht en van de verwachte levensduur. Wij adviseren U dan ook graag.

GEVELS

De toestand van de gevelsteen en het soort gevelsteen (baksteen, beton, cementering) bepaalt de verfkeuze. Vocht, schimmel, ijzerconcentraties zijn enkele oorzaken van afbladderend vochtwerk en barsten.Vandaar het belang uw gevel op voorhand met kennis van zaken te bestuderen. Dankzij jarenlange praktijkervaring en de samenwerking met gevestigde verffabrikanten kunnen wij U dan ook het meest duurzame verfsysteem voor uw project voorstellen.

Binnen

  •  Het schilderen van plafonds en muren, ramen, deuren, houtwerk, keukenkasten, chauffages, …
  •  Het schilderen van trappen en vloeren
  •  Het aanbrengen van alle mogelijke verftechnieken
  •  Het schilderen van nieuwe of behandelde deurlijsten, deuren, ramen…
  •  Het aanbrengen van sierplijsters en kwartstechnieken op muren

MUREN EN PLAFONDS

Een laagje verf is uitstekend om uw interieur een eigen toets te geven. Muren en plafonds zijn grote oppervlakten waardoor ze de sfeer in uw interieur bepalen.
De meeste muur -en lakverven zijn verkrijgbaar in verschillende glansgraden (mat,, halfmat, zijdeglanzend, glanzend).
Wij beheersen verschillende decoratietechnieken die wij kunnen toepassen in verschillende stijlen. Wij stellen alles in het werk om U een zeer nauwkeurige afwerking te leveren voor een duurzaam en kwaliteitsvol resultaat.

HOUTWERK

Houtwerk binnen (deuren, deuromlijstingen, ramen, …) afwerken kan op verschillende wijze. Schrijnwerk in hout kan transparant afgewerkt worden met beits, olie of was zodat de houtstructuur zichtbaar blijft.

KASTEN

Niet enkel houten kasten kunnen geschilderd, ook kasten uit verschillende andere materialen zoals kunstof , metaal kunnen wij bewerken en aanpassen in de gewenste stijl en kleur.

TRAPPEN

Niet alleen nieuwe maar ook bestaande trappen geven wij een eigentijds karakter die perfect past bij de stijl van uw woning. Lakken, vernissen en oliën geven het geheel een frisse touch en een verrassend resultaat.